HTML

autó-mobil-blog

Életünk meghatározó részét töltjük vele, benne, mellette. Szabályok szerint élünk velük és sokszor kell fizetnünk nem kellően átgondolt használatukért. Autó és mobiltelefon. Napjaink részei és egymás kiegészítői. Na hát erről szólnánk...

Friss topikok

Archívum

Tényleg ilyen a jövő...?

2012.04.06. 13:12 Dension

Eszköz, mely tényleg összekapcsolja az iPhone-t és az autót

Az iPhone-nal kezdődött... Ez volt az a korszakalkotó telefon, mely megjelenésével új távlatokat nyitott. Kiderült, hogy a teljesértékű telefon számos egyéb teljesértékű eszközzel kombinálható egy "dobozban", feleslegessé téve a specialista készülékeket.

Azonnal adódott a probléma is: Hogyan lehet ezt kihasználni a "második nappalinkban", azaz az autóban? A motorizáció terjedésével sokan töltjük autóban napjaink jelentős hányadát és nem tudunk lemondani már a "multifunkcionálisperszonáliskommunikátor" jó tulajdonságairól, arról nem is beszélve, hogy valójában milyen hasznos is lehet.

Ezért jött a felismerés, hogy az iPhone-t használók számára kell kialakítani azt az eszközt, ( autós adapter) amely iPhone specifikus és felhasználóbarát, miközben bármilyen autóban használható. A Car Dock for iPhone kiugró sikere végül nem csak az ötletnek, de a műszaki megoldásnak is köszönhető, mely lehetővé tette az egyszerűséget és "hordozhatóságot". a HPST ( High Precision Sound Transmission) technológia azon az elven alapul, hogy az autók mint "Faraday kalicka" alapvetően nem engedik ki a rádióhullámokat az autó antenájához, így a rádióhullámokat galvanikus kapcsolaton keresztül juttatja el a rádió vevőegységébe. ...és működik jelentjük! Nem csak mi, hanem az elmúlt 3/4 esztendőben mitegy 1500 hazai felhasználó is!

Egy baja van az eszköznek: hihetetlen, hogy mindarra képes, amire. Egyszerűen nem látszik rajta, túl egyszerűnek tűnik!  Persze ebben szerepe van a "Car Dock Mode" nevű, ingyenesen letölthető applikációnak, melyet az App Store-ból lehet letölteni. Ezen keresztül lehet sok mindent vezérelni, beállítani.

Szólj hozzá!

Címkék: okos telefon autós adapter autós médialejátszó felhő alapú zenélés

A bejegyzés trackback címe:

https://automobilozas.blog.hu/api/trackback/id/tr644367652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása